Helly Hansen Skagen Race 2017

I år med start fra tre steder

Helly Hansen Skagen Race arrangeres i Kristi Himmelfart-helgen hvert år.

Bærum Seilforening gjør i år betydelige endringer i formatet. For første gang i regattaens historie blir det gjennomført start fra tre helt forskjellige steder – samtidig!

I tillegg til den vanlige starten i Åsgårdstrand, blir det i år også start fra Kristiansand på Sørlandet – og sist, men ikke minst; det blir også en start fra seilermetropolen Marstrand i Sverige. Med dette blir HH Skagen Race skandinavisk.

Starten fra Åsgårdstrand går onsdag ettermiddag med seilas langs svenskekysten til Brofjordens Angjørning før man krysser over til målgang i Skagen, Danmark.

Starten i Kristiansand går utenfor havnen, deretter rundt Grønningen fyr, rundt Hesnesbregen og så til Skagen.

Starten går fra den sørlige innseilingen til Marstrand, deretter rundt Hätteberget, ned til Kummelbanke nordøst av Læsø deretter rundt Skramjas Ungars vestmerke og til Skagen.

Helly Hansen Skagen Race passer for både erfarne seilere og for familie-/vennemannskap som vil prøve sin første havseilas. Både fra Kristiansand og Åsgårdstrand kan man delta i klassen «Turglede» der starten er fleksibel og tidtagningen skjer ved hjelp av tracking.

Skagen er kjent for å ta godt imot sine gjester, noe som vil være med på å gi alle en minnerik og hyggelig ramme rundt regattaen.

Etter premieutdelingen fredag, er det god tid til å utforske Skagen og området rundt, før man setter seil for hjemmehavn – et sted i Norge eller Sverige.

Bærum Seilforening, som er arrangør og eier av regattaen, samarbeider tett med Åsgårdstrand Seilforening, Christianssands Seilforening og MRC – Marstrand Race Committee.